L'obertura de fronteres dona esperances al sector turístic

S’han obert les fronteres espanyoles als turistes de tots els països. Això sí, han de complir uns requisits. Han d’acreditar que estan vacunats amb la pauta completada almenys 14 dies abans del viatge, han d’haver passat la Covid o presentar prova PCR o d’antigen negativa.

PANTALLA MESURES FRONTERES

Amb aquesta mesura, el sector respira ja una mica més alleugerit, tot i que també caldrà veure si els països d’on provenen els turistes també flexibilitzen les mesures perquè hi hagi més mobilitat. La Costa Daurada n'és un clar exemple i, a poc a poc, es va aplanant el camí perquè arrenqui la temporada amb una certa intensitat. Que l'Estat hagi aixecat les restriccions és un pas, però no el definitiu. 

A l'espera de la decisió de la resta de països

L'exemple més clar és el del Regne Unit. Se'ls permet arribar a la Costa Daurada, si acrediten estar vacunats, haver passat la Covid o amb un test negatiu. Ara bé, el sacrifici d'haver de fer una quarantena de 10 dies en tornar pot frenar a molts visitants.

També segueix en dubte un altre mercat estratègic, com el de Rússia. De moment, la vacuna de Sputnic no forma part de la llista d'admeses per part de l'Estat. En aquesta prova pilot del carnet verd, el denominat passaport sanitari, es permet la mobilitat als vacunats amb Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen o les xineses Sinopharm i Sinovac-Coronavac.

A falta de resoldre aquests interrogants, a Salou admeten que les sensacions són bones. Eos darrers caps de setmana s'ha notat un increment d'afluència de visitants, principalment de proximitat.  Es preveu que a inicis de juliol l'oferta hotelera de la Costa Daurada hagi reobert gairebé al 100%.