Dos diputats tarragonins al govern alternatiu de Salvador Illa

Dos diputats tarragonins, Rosa Maria Ibarra i Rubén Viñuales, formaran part del govern alternatiu que proposa Salvador Illa seguint l’exemple de Pasqual Maragall. L’antic líder socialista ja va vertebrar una proposta similar abans d’accedir al govern de la Generalitat. Ara Illa l’ha estructurat amb quinze hipotètiques conselleries que fiscalitzaran la feina dels seus homòlegs al govern de la Generalitat. L’objectiu, també, reivindicar-se com a alternativa a l’actual govern de la Generalitat d’Esquerra i Junts.

La cap de llista a la demarcació, Rosa Maria Ibarra, al capdavant de Món Agrari, fiscalitzarà la tasca de la consellera Teresa Jordà. Per la seva banda, Rubén Viñuales, es responsabilitzarà de Justícia, departament que a la Generalitat gestiona la reusenca Lourdes Ciuró. El pes dels diputats tarragonins a l’executiu a l’ombra és un dels aspectes que han destacat els seus components.

El govern alternatiu que ha creat Illa comptarà amb un segon òrgan, el Consell Tècnic, que es dedicarà a preparar propostes que s'elevaran quinzenalment davant la resta de membres durant les reunions dels divendres.