Menys atur que fa un any

Per primera vegada des de l'inici de la pandèmia, Tarragona recupera llocs de treball respecte a ara fa un any. Les llistes de l'atur baixen en gairebé 3.000 persones durant el mes de maig i deixen el total per sota de les 60.000. Es tracta del tercer mes consecutiu de recuperació laboral al territori.

Percentualment, el descens mensual de l'atur s'acosta als cinc punts i l'interanual és de l'1,1%. Això significa que el mapa laboral de la demarcació és menys greu que el de fa 12 mesos en la primera comparativa d'anys que pot pintar-se de color verd al territori.

ATUR MAIG TOTAL
Les llistes de persones sense feina també baixen a Catalunya i Espanya amb prop de 482.000 i 3,8 milions, respectivament. PIMEC valora positivament que es recuperin les dinàmiques d'abans de la pandèmia, però demanen mesures urgents per incentivar una recuperació més ràpida de l'economia.

Per sectors, tots experimenten disminucions, fet que ja va produir-se el mes anterior. La millora és especialment significativa en els serveis amb gairebé 2.300 persones menys a l'atur. L'aixecament de l'estat d'alarma i l'alleugeriment de les restriccions horàries de l'hostaleria, la causa principal.

ATUR MAIG SECTORS
La resta de sectors també han millorat durant el maig. Un altre afecte, però de la crisi és que moltes persones han reconduït la seva carrera professional i provar sort en un altre sector i des del servei d'orientació del SOC hi estan treballant.