Tret de sortida dels primers vols comercials de la temporada

Inici de temporada, aquest dimarts, a l'aeroport amb l'arribada dels primers vols comercials des de l'octubre. 8 mesos en què l'activitat podríem dir que ha estat nul·la per la crisi sanitària. Una crisi que també fa que els responsables de la infrastructura no puguin fer previsions a llarg termini. De moment, en la primera jornada hi ha hagut 3 operacions programades.

Els primers passatgers de la temporada a l'aeroport han arribat al voltant de dos quarts de 3 de la tarda, procedents de Londres i d'Irlanda. A poc a poc, de forma esglaonada han anat sortint per la porta de la terminal. Al vespre s'hi han afegit els passatgers de Brussel·les. La represa de les connexions amb la Costa Daurada des d'aquest juny marca l'inici de la temporada turística. Després de 8 mesos d'inactivitat, alguns també han aprofitat els primers vols per retrobar-se amb la família.  

La demanda dels vols dependrà de les restriccions de mobilitat que imposin els països. Sobretot en el cas del Regne Unit, s'està a l'expectativa de si qualifica l'Estat com a destinació segura. De moment, imposa PCR tant de sortida com d'entrada i una quarantena de 10 dies en arribar a terres britàniques.

7 rutes internacionals i 4 d'estatals

web vols

De moment, la temporada comença amb una previsió de 7 rutes internacionals amb connexió amb el Regne Unit, Irlanda, Bèlgica i Polònia. A finals de juny s'hi afegiran els vols a Palma de Mallorca, Menorca i Eivissa, mentre que a partir del juliol es podrà viatjar a les Illes Canàries. 

Aragonès s'emplaça a millorar les connexions de l'aeroport

Més enllà del retorn dels vols comercials, d'altra banda, el nou govern català ha anunciat que inclourà l'Aeroport de Reus a la nova taula de treball que es convocarà per consensuar l'ampliació de l'aeroport del Prat. Alhora, el president de la Generalitat ha plantat la necessitat d'explorar millores en la connectivitat de l'aeroport. 

D'altra banda, Pere Aragonès no ha volgut especular sobre la possibilitat de situar la quarta pista del Prat al Camp de Tarragona.