Els transportistes no volen sentir a parlar de nous impostos per mantenir les carreteres

La Federació Empresarial d’Autotransports de Tarragona (FEAT) no vol sentir a parlar de cap nou impost o mesura fiscal per finançar la xarxa viària. Consideren que autopistes com l’AP-7 o l’AP-2, que no tindran peatge a partir del pròxim 1 de setembre, ja han estat sobradament pagades i acusen el govern espanyol de mentir i fer demagògia quan diu que per les autovies o la resta de carreteres que no tenen peatge s’hi circula gratuïtament.

L’impost de matriculació, les taxes quan es compra un vehicle, però sobretot l’impost especial dels hidrocarburs són, per als transportistes, mesures fiscals més que suficients per mantenir i crear la xarxa viària. Consideren que si fes falta més finançament la millor opció seria incrementar l’impost dels carburants, una taxa que també permet diferenciar els sectors professionals per no encarir els serveis.

El sector reclama una taula de negociació per consensuar les actuacions i critica l’acció en solitari del govern espanyol volent crear una nova mesura fiscal.