Tarragona perd pes al Govern de la Generalitat

El sud de Catalunya tindrà un pes gairebé nul al nou govern de la Generalitat. El repartiment de conselleries entre Esquerra i Junts, altra vegada, no ha estat generós amb les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Veníem d'un govern amb només un representant, tot i que de pes, el torrenc Josep Bargalló i, en aquest nou executiu serà testimonial. Tècnicament, hi haurà dues conselleres nascudes a Reus, però cap d'elles ha fet carrera al territori.

Tània Verge estrenarà la nova conselleria de Feminismes i Igualtat

web Tania

Per un costat, la nova àrea de Feminismes i Igualtat l'ocuparà Tània Verge per part d'Esquerra Republicana. És catedràtica de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i va formar part de la sindicatura del referèndum de l'1 d'octubre. El seu pare, Joan Anton Verge, va ser regidor d'Esports a Reus pel PSC i ara milita a Esquerra. 

La nova consellera de Justícia va néixer a Reus

Mentrestant, els lligams amb el territori de la pròxima consellera de Justícia són encara més minsos. Junts li atorga la responsabilitat a l'advocada Lourdes Ciuró, nascuda a Reus, però amb una trajectòria allunyada del Baix Camp. L'hem de situar a Sabadell, que és on viu, i és regidora des del 2019.

Havien sonat alguns noms en les travesses, com Raquel Sans o Albert Batet, ben posicionats a ERC i Junts, respectivament, però que, finalment, no tindran aquesta alta responsabilitat al govern. La minsa representació de Tarragona contrasta amb les tres conselleries en mans de persones de Girona, dues de Lleida i vuit de Barcelona.

Queda per veure si s'equilibra amb el repartiment de la resta de càrrecs derivats del nou executiu català, com les secretaries, les direccions generals o la figura de portaveu del Govern, encara pendent de confirmar.