La Copa Tarragona salva la temporada d''handbol

La capacitat camaleònica de l'esport amateur ha permès que la gran majoria dels equips acabin jugant independentment de si ho fan a tornejos vinculants o no. És el cas de l'handbol i de la creació d'una Copa Tarragona que aplega quatre equips de la demarcació. Entre ells, el Tarragona HC i el HC Salou.

El derbi menys decisiu i a la vegada el més desitjat. Tarragona Handbol Club i Club Handbol Salou provenen de la Tercera i la Segona Catalana, respectivament, però la crisi sanitària no ha permès reprendre les lligues a temps. Sense marge de reacció per conservar el caràcter oficial dels campionats i aplicar ascensos i descensos, la Federació va obrir una via única, les copes per demarcació.

Així, la Copa Tarragona aplega els dos conjunts del Tarragonès, a banda del Tortosa i el Vendrell: sis jornades per matar el cuquet d'uns jugadors que han entrenat durant mesos sense competir els caps de setmana.

HANDBOL 23 MAIG

Els dos equips han patit baixes, però la majoria dels efectius han continuat tot i no poder jugar cap lliga normalitzada. Mentre que el Tarragona HC  preveu pujar quatre o cinc joves del juvenil per buscar la permanència a Tercera el curs vinent, l'HC Salou, que disposa d'estructura formativa completa fins al cadet, espera sortir a Segona Catalana, la seva categoria originària. Ara per ara és impossible saber si la normalitat tornarà a la tardor per a l'handbol local.

Els salouencs van emportar-se el triomf per vuit gols de diferència i es mantenen invictes, mentre que els de Sant Salvador han sumat un punt. L'última jornada de la Copa Tarragona es completarà amb el Tortosa-Tarragona i els Salou-Vendrell, el 6 de juny.

La Federació, però, no descarta allargar la campanya amb rondes finals contra els participants de la demarcació de Lleida, a finals de juny.