Restauració fins a les 12 de la nit i trobades amb límit de 10 persones

Amb la fi de l'estat d'alarma el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha entrat en joc i obliga avui mateix a ampliar l'horari de bars i restaurants fins a les 12 de la nit i passar d'un aforament del 30% al 50% al sector. De fet, la Generalitat ja tenia previst ampliar l'horari de la restauració que des de dilluns podrà operar des de les sis del matí.

I és que l’epidèmia continua a la baixa a Catalunya, no ho fa tan ràpidament com setmanes anteriors, però Salut treu importància al fet perquè diu que l’evolució està seguint la lògica esperada. I això permet seguir fent passos endavant. L’altre gran canvi aprovat pel PROCICAT és l’ampliació de les reunions socials, que podran ser de fins a 10 persones.

ok pantalla 20 maig

Aquest nou aixecament de restriccions cal afegir-hi les mesures anunciades la setmana passada, amb l’ampliació de l’aforament de teatres i cinemes fins al 70% i dels comerços i universitats fins al 50%.

A més s’amplia el nombre màxim de persones que podrà ser de 1.000 en recintes tancats i de 3.000 en exteriors.

Salut ha confirmat que si les dosis de la vacuna previstes arriben, a principis de juny s’iniciarà la vacunació a la franja dels 49 a 40 anys i que a mitjans de juliol ja es podran començar a vacunar els menors de 40 anys.