El Camp de Tarragona lidera la detecció d'abusos sexuals de menors a Catalunya

Després d’un any de la seva estrena entrem de nou al Barnahus, ubicat al Complex Educatiu de Tarragona. Aquest espai, que recrea una casa, està inspirat en un model nòrdic per donar atenció i servei als menors que han estat víctimes d’abusos sexuals.

La idea és que els professionals dels diversos àmbits que tracten amb aquests casos es desplacin fins aquí i evitar que les víctimes hagin d’anar pels diversos llocs a explicar-se.

DOS PUNTS MÉS QUE LA RESTA DE CATALUNYA

I el sistema ha tingut els primers fruits. El Camp de Tarragona s’ha convertit en la regió de Catalunya amb l’índex més alt d’abusos infantils. La xifra se situa al 4,5%, mentre que a la resta del país està entre l’1,5 i 2%. Això no vol dir que hi hagi més casos, sinó que les víctimes mostren més valentia a denunciar-ho, un èxit que s’atribueix al nou model. L'indicador del Camp de Tarragona s'aproxima a la mitjana europea. 

barnahus

Aquestes instal·lacions són provisionals, actualment el projecte està licitant-se. S’espera que a finals d’aquest any ja es pugui instal·lar al mateix indret la casa definitiva que donarà el servei.

El Barnahus de Tarragona és pioner a l’Estat i al sud d’Europa. Ofereix atenció les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. La Generalitat aviat l’estendrà a la resta de demarcacions.