L'AEQT insisteix en la necessitat del tercer fil, però s'obre a buscar alternatives

El tercer fil ha d'arribar. És el que diu el sector químic a través de l'AEQT, l'associació que aplega les empreses del complex tarragoní. Remarquen que cal apostar pel tren com ho ha fet la resta d'Europa, on el transport de mercaderies per línies ferroviàries és del 20%, mentre que a l'Estat, segons l'AEQT, representa el 5%.

Asseguren que l'aposta pel tren, a través del tercer fil, reforça la seguretat i redueix la contaminació. Tot i això, el desplegament d'aquesta nova infraestructura compta amb l'oposició de diversos ajuntaments que insisteixen que les mercaderies han de passar per l'interior i no per la costa. Tot just, a inicis de setmana Tarragona, Torredembarra o Altafulla reclamaven aturar les obres i estudiar un traçat alternatiu. En aquest sentit, la indústria química s'emplaça a buscar alternatives de futur, però insisteixen en la necessitat de disposar del tercer fil.

Els representants de l'AEQT ho han dit en la presentació del seu pla estratègic a la ponència "Bon dia Tarragona" organitzada per la Cambra de Comerç de Tarragona.