El PROCICAT aprova sense data les mesures per al retorn de l'oci nocturn

Saben el com però no el quan. Aquest dimecres el PROCICAT ha aprovat les normes que haurà de complir l'oci nocturn quan puguin reobrir, però de moment la data és una incògnita. Ara per ara, saben que hauran de seguir una normativa específica. 

El pla de represa concreta que les discoteques amb un aforament superior a 500 persones serà obligatòria la venda anticipada d'entrades de forma telemàtica. En tots els locals, els fluxos d'entrada i sortida seran diferenciats i caldrà portar un registre de les persones que hi accedeixin.

Ballar a un metre i mig de distància

A més de les mesures de ventilació, ja a dins dels locals, la mascareta serà sempre obligatòria i només es podrà retirar just en el moment de beure o menjar. Hi podrà haver pista de ball, però haurà d'estar perimetrada i s'hi haurà de respectar la distància d'un metre i mig entre persones.

El pla no convenç la patronal de l'oci nocturn perquè consideren que les mesures només aguanten sobre el paper, ja que no es poden traslladar a la pràctica. El president d'Arons i membre de FECASARM, Eduardo Abenójar,  veu inviable, per exemple, fer complir les distàncies i, per això, afirma que s'hauria d'apostar pels test d'antígens. 

Lamenten que el PROCICAT no inclogui cap element nou que possibiliti la reobertura amb més seguretat. Pel que fa a la resta de requisits, venda d'entrades i accessos diferenciats, mantenen que ja s'estaven complint.

Hi ha pla, però no hi ha data

web consejo

Amb tot, el sector sí que confia obrir aquest estiu i afirma que és la solució per acabar amb les festes il·legals. Ara bé, admet que un 60% dels negocis ja no ho faran perquè han tancat definitivament.

Tot i que el PROCICAT ha definit com serà el retorn de l'oci nocturn, encara no hi ha data per a la reobertura, ja que abans ho ha de permetre l'Estat. Sanitat insisteix que continua vigent la norma del 14 d'agost que prohibeix l'obertura de discoteques i sales de ball i només permet obrir terrasses, bars i restaurants fins a la una de la matinada. La ministra, Carolina Darias, ho ha tornat a reiterar aquest dimecres a la tarda tocant el crostó a les comunitats que han anunciat el retorn de l'oci nocturn més enllà d'aquestes limitacions.