Unió de Pagesos protestarà a la seu d'Agricultura per la crítica situació de l'avellana

Unió de Pagesos està indignat amb la consellera d'Agricultura de la Generalitat i protestarà tancant-se a la seu del Departament a Barcelona. El sindicat assegura que Teresa Jordà els ha pres el pèl perquè els va prometre la moratòria d'un any dels crèdits del pla de xoc per les males collites de l'avellana i no ha complert amb la seva paraula.

Hi ha una trentena de pagesos afectats per les quotes d'aquest crèdit i afirmen que només se'ls ha ajornat el pagament de mig any i també els hi computen els interessos. Al malestar s'hi afegeix la petició d'una nova assegurança de rendiments que no arriba. 

Agricultura afirma que no es poden modificar les condicions del crèdit

Unió de Pagesos ja té resposta d'Agricultura perquè ha aclarit, a través d'un comunicat, que les condicions dels crèdits no s'han pogut modificar per motius tècnics de l'Institut Català de Finances. Tot i això, s'emplaça a asseure's de nou amb els productors per trobar una sortida a la crisi de l'avellana.

Des del sindicat, sí que valoren la planificació estratègica que s'està fent a llarg termini, però creuen que el dia a dia també ha de ser una prioritat. Després d'anys de males collites, alerten que els productors estan amb l'aigua al coll. Segons el responsable del sector de la Fruita Seca d'Unió de Pagesos, Rafel Español, les hectàrees del cultiu es reduiran dràsticament en dos anys, si no arriba cap solució. 

La collita d'enguany tampoc serà bona

 És aviat per dir-ho, però les previsions de cara a la pròxima campanya de l'avellana no consolen els productors perquè sembla que la collita no serà bona.