Els operadors d'emergències dels Bombers diuen prou

Els tècnics operadors de les sales de control dels Bombers estan en lluita. Com a mostra de solidaritat amb les seves reivindicacions, el Parc de Bombers de Tarragona ha fet sonar les sirenes dels vehicles apagafocs.

Els operadors s’encarreguen de gestionar l’emergència des que les persones afectades truquen al 112 fins que els efectius es posen en marxa. Una feina molt invisibilitzada i amb unes condicions laborals que veuen insuficients.

Bombers121

Les protestes dels operadors s’han estès per tot el territori i el toc de sirenes dels parcs de Bombers s’allargarà fins dijous.

Les demandes del col·lectiu passen per l’ampliació de la plantilla, l'estabilització dels contractes dels interins, la millora dels recursos informàtics o la possibilitat de gaudir d’un horari estable durant les èpoques de més risc d’incendi. Totes aquestes mesures repercutiren de forma directa en la feina dels Bombers.

Els operadors preveuen més mobilitzacions de cara als pròxims mesos, durant els quals es reuniran amb la Direcció General d’Emergències.