La Diputació obre subvencions per reduir emissions de CO2

La Diputació de Tarragona ha aprovat un conjunt de subvencions per valor de 9,6 milions d'euros destinades als ajuntaments de la demarcació per fer un pas cap a la transició energètica, abordar els efectes del canvi climàtic i emprendre polítiques d'habitatge.

Reduir les emissions de C02 un 40%

L'impuls de la transició energètica al món local és una de les principals branques dels ajuts amb un pressupost de 3 milions d'euros. El principal objectiu és disminuir les emissions de C02 un 40% abans del 2030. Fins al juny, els Ajuntaments hi podran presentar els seus projectes, per exemple en millora de l'enllumenat i la climatització o l'ús de la biomassa.

Les actuacions també estan pensades per la prevenció d'incendis forestals, entre d'altres, apostant per la pastura de ramats. També en la lluita contra el canvi climàtic, la Diputació reserva 2,7 milions d'euros per revertir els danys ocasionats per temporals, com el Filomena.

Els ajuntaments podran presentar sol·licituds fins al juny

D'altra banda, les noves subvencions destinaran 3,4 milions d'euros a la nova línia de Salut Pública pensada per generar entorns més segurs i saludables. Aquí, per exemple, es promocionaran la presència d'agents cívics als entorns naturals massificats.

Finalment, es destinaran 350.000 euros a les polítiques d'habitatge dels ajuntaments i les accions encaminades a frenar el despoblament rural.