Reclamen aturar les obres del tercer fil

Paralització immediata de totes les actuacions relacionades amb el tercer fil i una aposta ferma per l'estudi d'un traçat alternatiu per a les mercaderies per l'interior, que ja compta amb una partida als pressupostos generals de l'Estat per a aquest 2021.

Aquesta és la principal reclamació del manifest que han presentat aquest dilluns els alcaldes de Tarragona, Torredembarra, Altafulla, El Vendrell, Roda de Berà i Creixell, i que volen fer extensiu a agents polítics, econòmics i socials del Camp de Tarragona. Un front comú que ha d'acabar mostrant unitat davant del Ministeri de Transports per reclamar el final del projecte del tercer fil, com ja ha passat en altres territoris.

VUIT VEGADES MÉS DE TRENS DE MERCADERIES

I és que amb l'entrada en funcionament del tercer fil es preveu un augment de fins a vuit vegades els trens de mercaderies que travessen actualment la línia de la costa, uns 15.000 a l'any. A més, el 13% d'aquests transporten mercaderies perilloses. És per això que es demana que abans de posar en marxa un projecte com aquest s'escolti els ajuntaments afectats per una via que travessa zones densament poblades.

SATURACIÓ DEL SERVEI DE PASSATGERS

Per últim el manifest també posa l'accent en la saturació de la via que suposarà l'entrada en funcionament del tercer fil i l'afectació que això comportarà al trànsit de passatgers.

Un text que ara serà aprovat pels plenaris respectius i que vol buscar complicitats arreu del Camp de Tarragona, però també en l'àmbit català a través dels grups que conformen el Parlament.