Crit unànime a Tarragona per la jornada contínua

Concentració a Tarragona per exigir que els centres d'Infantil i Primària puguin tenir jornada contínua. La crida de la Plataforma Volem Jornada Contínua a Catalunya ha aplegat una cinquantena de persones que demanen reestructurar l'horari escolar.

Proposen que el període lectiu comenci a les 9 hores i acabi a les 14 hores. D'aquesta manera, les famílies tindrien la possibilitat de recollir els infants abans del menjador. Diverses AMPA tarragonines defensen que, a més d'afavorir aspectes com la conciliació familiar o la reducció de l'absentisme, la jornada contínua també s'adapta millor als ritmes biològics de l'alumnat.

jc

Els manifestants critiquen que, tot i haver-hi força consens entre el món educatiu, el Departament no dóna sortida a les seves reclamacions. Això provoca que Catalunya sigui una de les poques comunitats autònomes on no es permet la jornada contínua.

En l'àmbit local, però, molts municipis, com és el cas de Vila-seca, han tirat endavant mocions per donar suport als pares i mares que demanen canviar l'horari. Una mesura de pressió que se suma a la mobilització de les AMPA.

La propera concentració que durà a terme la Plataforma Volem Jornada Contínua a Catalunya tindrà lloc el dia 5 de juny a Barcelona.