No podem abaixar la guàrdia

Calma tensa perquè mentre la corba del present tendeix a perdre força, les conegudes com a risc de rebrot i velocitat de transmissió, el volum d'atesos per coronavirus i especialment la xifra de pacients crítics és encara molt alta. Cert és que ni el total de pacients a planta ni el de malalts a l'UCI s'acosta als pics de les anteriors onades.

Per exemple, a principis d'any els centres del territori van arribar a atendre una trentena més de crítics que avui mateix i quatre vegades més de malalts a planta. El gran responsable del canvi és la vacuna, predominant entre la majoria dels sectors poblacionals de risc, els qui van protagonitzar els episodis més delicats de contagi.

vacuna 7 maig

Des de Salut al Camp de Tarragona, en qualsevol cas, es mostren prudents perquè ens acostem a un horitzó fins ara inexistent: conviure amb la pandèmia sense estat d'alarma, amb menys restriccions i també sense aplanar del tot les corbes tal com va succeir l'estiu anterior.

Les mesures de control individual i col·lectiu s'han de conservar tant com sigui possible; en cas contrari, el panorama sanitari al Camp de Tarragona podria empitjorar gairebé d'un dia per l'altre.

Mentrestant, ja s'ha obert la campanya de vacunació destinada a persones nascudes entre els anys 1962 i 1971. S'enviaran progressivament SMS de convocatòria començant per les persones de més edat. També es pot concertar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat.