Sobren vacunes

Hi ha més vacunes de les que se subministren perquè la població no respon massivament a la crida de les autoritats. Salut insta la ciutadania que concerti cita prèvia per internet a fi de rebre la primera dosi del vaccí tan aviat com sigui possible.

Amb el Palau d'Esports plenament operatiu, hi ha hagut jornades en què han sobrat, literalment, prop d'un miler d'unitats del vaccí perquè ningú ha cobert les hores disponibles.

Des de Salut supliquen que usuaris o familiars dels futurs vacunats accedeixin al portal web vacunacovidsalut.cat i no esperin la trucada dels centres d'atenció primària. En definitiva, entendre que tothom no pot vacunar-se a la localitat de residència i que el petit esforç de desplaçar-se a indrets com el de Palau d'Esports de Campclar accelerarà de manera vital el procés.

Des del Departament entenen el cansament mental de la societat després de quatre onades i que la greu manca de material disponible, especialment significativa fins setmanes enrere, va dificultar definir un full de ruta estable des del primer dia, des del començament de la campanya a finals del 2020.

vacuna 2 6 maig

Tot plegat va generar més dubtes a una població literalment cansada. Ara la situació és ben diferent, és quan els futurs vacunats i vacunades han de ser proactius i desplaçar-se, si és necessari, a punts com el de Campclar. Tan sols cal accedir al portal i reservar l'hora i el dia que millor escaigui.

Salut insisteix que, si tothom espera passivament la trucada dels CAP, l'increment de les estadístiques d'immunitat, encara baixes, serà lent i insignificant lentes i insignificant.

Només el 60% de la població entre 60 i 69 anys disposa ja d'immunitat parcial i tan sols el 4% dels homes i dones entre 50 i 59 anys ha rebut la primera punxada.