L'atur baixa per segon mes consecutiu

ATUR TOTAL ABRIL

L'economia recupera terreny i el nombre total de persones sense feina allarga la millora del mes anterior. Unes 60.500 persones no tenien feina a l'abril, un miler menys que el mes de març. Això permet també reduir la distància pel que fa a la comparativa interanual, tot i que les estadístiques són encara pitjors que les de l'abril del 2020, el primer mes sencer de pandèmia, i en què hi havia gairebé un 5% d'atur menys que ara.

Tarragona respira tímidament a un ritme similar al de Catalunya, on la xifra d'aturats baixa del mig milió (-1,72%). Ara bé, segueix sis punts per damunt de les xifres de l'abril de l'exercici anterior. Espanya també millora amb un 1% menys d'atur l'últim mes: ara hi ha poc més de 3,9 milions d'aturats.

Per sectors és també el segon mes consecutiu en què tots els principals indicadors laborals del territori redueixen la destrucció laboral iniciada amb l'esclat de la crisi sanitària.

ATUR SECTORS ABRIL

La Setmana Santa, que va desenvolupar-se des de finals de març a principis d'abril, permet maquillar el sector serveis amb 840 persones més treballant que durant el mes de març; caldrà veure, però, quina continuïtat presenta aquesta millora durant el mes de maig, encara en temporada baixa, però amb l'imminent punt final de l'estat d'alarma.

La disminució de l'atur a la construcció i la indústria supera tímidament el centenar de llocs de treball mentre que l'agricultura baixa la desocupació en 60 persones.