Llum verda al retorn dels assajos castellers

Grups estables de com a màxim 20 persones, amb registre previ i mantenint les distàncies mentre no s'estigui realitzant l'activitat castellera. Aquest és el protocol que obre la porta a la tornada a l'activitat castellera i que s'emmarca en el pla de represa de la cultura popular aprovat pel Departament de Cultura de la Generalitat el passat divendres.

No és un text nou, sinó que es tracta de la quarta versió del protocol redactat per la Coordinadora de Colles el passat estiu, però que va estar vigent poques setmanes a causa de l'empitjorament de la situació de la pandèmia a inicis de la tardor. Des de l'ens veuen aquesta obertura com un primer pas important de cara al retorn de l'activitat.

Un text que la propera setmana ha de veure la seva cinquena versió, incorporant noves variants com la presència de persones vacunades o la utilització de tests d'antígens.

RETORN IMMINENT

Davant d'aquesta situació, diverses colles ja han manifestat la seva intenció de començar a assajar, exclusivament amb la canalla en els propers dies. És el cas de la Colla Vella que ho farà aquest divendres i la Jove de Tarragona i la Joves de Valls, que començaran els assajos castellers amb canalla la setmana vinent. D'altres com els Xiquets de Tarragona no posen encara data a aquest retorn i continuaran fent les trobades lúdiques de canalla a l'espera d'estudiar bé tant l'actual document com la revisió que es coneixerà en pocs dies.

RETORN A LES ACTUACIONS?

Un cop oberta la porta dels assajos, ara es començarà a treballar un possible retorn a les places. En aquest sentit els Castellers de Vilafranca, que fa setmanes assagen amb la canalla al seu local, ja han anunciat que estan preparant un pla d’actuació amb un ajuntament de l'Alt Penedès per a poder tirar endavant una actuació el proper mes de juny. 

Un fet, el del retorn a les actuacions que encara veuen llunyà des de la Coordinadora. En aquest sentit reclamen a les colles que es plantegin aquests protocols que els posin en comú amb la resta del món casteller.

L'ASSEGURANÇA NO HO COBRIRIA

Una hipotètica actuació que no estaria coberta per l'assegurança contractada per la Coordinadora. Aquesta ara mateix només cobriria possibles danys en els assajos autoritzats i ampliar-la per a una única possible actuació augmentaria en gran mesura el cost de la mateixa.

 

Més en aquesta secció: « Més de 50.000 immunes Alerta UCI »