Unes 900 persones passen pel Kursaal els dos primers dies de vacunació

Administrar unes 3.000 dosis setmanals. Aquest és l’objectiu del punt intermedi de vacunació instal·lat des d’aquesta setmana a la sala Kursaal de Valls. L’espai es va escollir per les seves dimensions, situació i facilitat d’aparcament com a punt estratègic per aquesta campanya. Hi treballen 3 equips de vacunació durant una mitjana de quatre hores al dia, ampliable segons l’estoc de vacunes de què es disposa.

L’equipament s’ha preparat per garantir la qualitat del servei i condicionat per poder emmagatzemar les dosis de vacuna que arriben.

L’espai de vacunació del Kursaal dóna cobertura essencialment a la població de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, però la reserva de cita està oberta a tot Catalunya. De fet, persones provinents de municipis del Tarragonès i Baix Camp, per exemple, també han optat per desplaçar-se a Valls. Ara bé, per rebre la vacuna s’ha de presentar la citació.

Ara, la vacuna que s’administra en aquest espai és la d’AstraZeneca. Això no ha frenat la demanda del grup de persones de 60 a 69 anys a qui va dirigida aquesta fase de la vacunació. Pot més la consciència que la vacunació, és el camí que ha de permetre’ns deixar enrere un últim any de malson que el temor a possibles efectes secundaris

Fins al moment han passat pel Kursaal de Valls gairebé 900 persones en dos dies. Es preveu poder mantenir el punt intermedi de vacunació obert uns sis mesos i poder administrar també vacunes d’altres productors.