Les apostes digitals d'empreses tarragonines reben més de 450.000 euros

35 empreses de la demarcació de Tarragona han rebut ajuts de fins a 20.000 euros per elaborar plans de transformació digital o implantar noves tecnologies. En total, la Generalitat ha aportat més de 450.000 euros a través dels Cupons Indústria 4.0 per accelerar la digitalització.

Una de les empreses tarragonines és Telnet, dedicada als serveis de telecomunicacions. Amb el nou ajut podrà executar el projecte iniciat ara fa uns cinc anys coincidint amb la instal·lació de wifis públiques a ciutats com Reus o Cambrils. A través d'aquestes xarxes, poden conèixer l'afluència de persones en un espai concret.

Un sistema per conèixer els fluxos de població

Telnet 1

L'eina pot ser d'utilitat per identificar els fluxos de població, per exemple, en un gran esdeveniment o per fer estudis de l'activitat turística. És, doncs, una font d'informació més dins d'una estratègia d'Smart City. Alhora, més enllà de l'ús de l'administració pública, les dades dels mòbils també són rellevants per altres finalitats.

L'ajut del Departament d'Empresa ha cobert el 80% del cost de contractació d'una persona experta per executar aquest projecte de Big Data de l'aquesta empresa tarragonina.