El 26 d'abril podria iniciar-se la desescalada si la situació ho permet

La Generalitat mantindrà el confinament comarcal i la resta de mesures vigents a partir de dilluns i durant els pròxims set dies. La decisió es pren perquè el creixement epidèmic ha entrat en una etapa d’estabilització, després de setmanes en augment. Amb la pròrroga de les mesures es vol consolidar aquesta tendència i començar a doblegar la quarta onada. Ara el que més preocupen són les UCI, el 52% dels ingressats en llits de crítics són per covid.

Aquesta situació té afectes directes al territori. PortAventura no podrà iniciar la temporada el dia de Sant Jordi, tal com tenia previst. És el segon ajornament que ha de fer el par temàtic, després que el 27 de març tampoc pugues reobrir.

ddr portaventura

Si la pròxima setmana es confirma la tendència a la baixa dels nous positius la Generalitat podria iniciar dilluns 26 un pla de desescalada, que ja s’està elaborant, perquè tots els sectors puguin anar recuperant l’activitat, això sí, serà de manera lenta i segura.

Salut ha confirmat que la Setmana Santa no ha tingut un gran impacte exponencial en el nombre de nous positius. El Govern agraeix a la ciutadania el gran esforç que està fent per contenir el virus.