Els vols regulars amb Canàries esperen moure 20.000 passatgers l'any

 

L'aeroport recuperarà els vols regulars a partir d'aquest juliol amb l'entrada en joc de Binter. L'operador enllaçarà la Costa Daurada amb Gran Canària amb dos vols setmanals, els dijous i els diumenges i, a diferència dels altres serveis actuals, estarà actiu durant tot l'any. Trencarà així la temporalitat dels vols xàrter que s'activen durant l'estiu.

Dos vols setmanals amb les Canàries

La vigència durant tot l'any és el motiu al qual s'agafen les veus polítiques del Camp de Tarragona per ressaltar la importància del retorn dels vols regulars que han de revifar la minsa activitat de l'aeroport, agreujada després d'un any de pandèmia.

La nova ruta connectarà dos pols d’atracció turística i, segons la companyia, la posada a la venda dels primers vols ha despertat un alt interès, sobretot entre els viatgers catalans. Anar i tornar els mesos d’estiu té un preu que oscil·la entre els 170 i els 200 euros i Binter ofereix, a més, la connexió gratuïta amb la resta d’illes.

L'aposta d'aquesta aerolínia per les comarques de Tarragona comença amb dos vols, però podria incrementar-se amb més freqüències o noves rutes, si el servei té acceptació. De moment, les previsions de Binter és que en un any pugui moure uns 20.000 passatgers a través de l'aeroport de Reus. 

Previsions d'un 80 o 90% de l'activitat del 2019 

web aeroport

La temporada d'estiu començarà aquest mes de maig i sembla que, de moment, l'ocupació serà alta. Si l'evolució de la pandèmia és bona es calcula que es podrà assolir un 80 o 90% de l'activitat del 2019. 

A hores d’ara, aquest estiu es preveuen vols amb Regne Unit, Bèlgica, Alemanya i Rússia. Des del territori s’ha aprofitat l’oportunitat per reclamar, altra vegada, apostes perquè l’aeroport tingui activitat. Passen des de l’arribada de més vols regulars, fins a la millora de les connexions de l’equipament.

L’impuls de l’estació intermodal torna a ser la gran reclamació per lligar les diverses infraestructures estratègiques del territori. A més, una altra línia que la Generalitat planteja per fomentar el dinamisme de l’aeroport és l’opció de transportar mercaderies, més enllà de l'activitat de passatgers.