Disminueix la xifra d'accidents mortals a la demarcació

El descens de la mobilitat des d’inicis d’any a causa de les restriccions per frenar la propagació de la pandèmia s’ha traduït en una caiguda de la sinistralitat a les carreteres, sobretot dels accidents que acaben amb alguna víctima mortal. La demarcació de Tarragona és el territori on més destaca la davallada: durant el primer trimestre d’aquest any s’han registrat 3 morts, en són 5 menys que el mateix període de l’any anterior.

En el conjunt de Catalunya també es registra la mateixa tendència. L’any passat van perdre la vida 27 persones i aquest, 18 víctimes. La gran majoria pertanyen a col·lectius vulnerables com motoristes, vianants i ciclistes. Per aquest motiu des de Trànsit es demana més percepció del risc i consciència de la mateixa fragilitat a aquests col·lectius.

Les restriccions de mobilitat també han causat un canvi de tendència, ja que la gran majoria d’accidents mortals es registren els dies laborables. Fins ara passaven els caps de setmana o festius, ja que hi havia més mobilitat principalment generada per l’oci.

La principal causa de la sinistralitat són les distraccions quan s’està al volant, sobretot pel telèfon mòbil. Per això es demana màxima responsabilitat. L’accés de velocitat continua sent una altra mala praxi que provoca molts accidents.