Es venen gairebé tantes mones com abans de la crisi

Repunt a última hora de les vendes de mones a les pastisseries del Camp de Tarragona. Treballen a contrarellotge, però amb bones sensacions, malgrat el context de pandèmia. El Gremi d'Artesans Pastissers de Tarragona estima que les vendes només seran entre un 5 i un 10% inferiors a les del 2019. Ara bé, també és cert que les mones seran més petites. 

Compres per internet i entregues a domicili

Encara que no es podran fer els àpats habituals, sembla que la majoria de fillols tindrà mona.  Lluny encara d'un any normal, moltes comandes s'estan fent a través d'internet o per telèfon. De la campanya del 2020 en ple confinament, es manté un gruix important d'entrega a domicili. 

Un dels exemples on la Setmana Santa recupera una certa normalitat és a l’Espluga de Francolí omplint els aparadors de les pastisseries de plomes, xocolata i mones. Ara, però, a conseqüència de la Covid-19 la mida dels pastissos s’ha reduït notablement. Aquest no és l’únic canvi que ha deixat la pandèmia, les comandes online s’han multiplicat i algunes de les pastisseries s’han adequat al nou format, un pas que es va iniciar durant la pandèmia.

El que no ha canviat, és la gran quantitat de figures diferents que els petits de la casa demanen. S'imposa, cada vegada més, la peça de xocolata personalitzada i feta gairebé a mida del que demanen els nens i nenes. Noves modes que no han fet perdre la tradició de la mona, malgrat les dificultats del moment. Encara que no serà un any normal, el gremi espera recuperar part de les vendes perdudes el 2020.