Resignació per la mascareta obligatòria a la platja

Sorpresa als municipis turístics davant la nova mesura adoptada pel govern central, i publicada aquest dimarts, que obliga a portar la mascareta sempre a l'aire lliure, fins i tot a la platja i a la piscina. L'ús obligat de la mascareta a la platja pot ser una nova pedra a la sabata per al sector turístic de la Costa Daurada. La incomoditat de dur la boca i el nas tapat també a la platja podria ser un punt negatiu a l'hora d'escollir l'oferta de sol i platja a l'Estat. Per exemple, es pot entendre com un nou cop a la imatge de casa nostra al mercat internacional.

L'efecte que pugui tenir la mesura és incert, però algunes veus creuen que no ajuda a caminar cap a un estiu més normal en clau d'activitat turística. Els ajuntaments no acaben d'entendre la mesura, però assumeixen que no els queda més remei que acatar-la i vigilar que es compleixi.

L'estiu passat, el primer en pandèmia, va suposar un repte per la necessitat de controlar els aforaments a les platges. Per primera vegada, a través de sensors i aplicacions mòbils es podia conèixer la capacitat dels espais en temps real. Ara s'hi afegiria una dificultat afegida a l'hora de vetllar que tothom porti la mascareta a les platges, o també en el cas de les piscines. Això sempre que la mesura no caigui en els pròxims mesos.

El Consell Interterritorial ha començat a debatre la norma publicada aquest dimarts al BOE, però no ha matisat si seguirà en peu l'obligació en el cas de la platja o d'estar caminant a l'entorn natural. Segons la ministra de Sanitat, s'ha emplaçat a treballar les qüestions tècniques amb les comunitats autònomes de cara a la setmana vinent.