Mascareta obligada a tot arreu, també a la platja

El govern espanyol ha endurit la normativa de l'ús de la mascareta. A partir d'ara, serà obligada sempre a l'aire lliure per als majors de 6 anys, encara que es pugui respectar la distància de seguretat. A Catalunya, ja ho era, però amb una excepció, la de les platges i les piscines.

Amb la llei que s'ha publicat aquest dimarts desapareix aquesta possibilitat i la mascareta s'haurà de dur també a la sorra de la platja, per exemple mentre es camina o quan s'està prenent el sol. I el mateix cas es trasllada als recintes de les piscines. Tot i la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat, el govern també ha explicat que portarà el text a revisió al Consell Interterritorial per valorar si cal fer-hi alguna matisació. 

D'altra banda, Salut ha anunciat que farà un cribratge massiu a la comunitat universitària durant el mes d'abril. Es començarà a partir del 7 d'abril per Lleida i Girona i en els pròxims dies s'hi afegiran la resta de campus del país. Els estudiants i professionals podran fer-se una prova PCR o un test serològic a la seva universitat o bé a la més propera d'allà on visquin.