El Palau d'Esports acollirà el punt de vacunació massiva al Camp de Tarragona

Ho ha avançat TAC12 i posteriorment ho ha confirmat Salut. El Palau d'Esports és el lloc escollit per vertebrar la vacunació massiva al Camp de Tarragona. S'aposta pel recinte de l'Anella Mediterrània com a centre per incrementar el ritme d'inoculacions del vaccí entre la població d'aquí a poques setmanes tan bon punt es disposi de més material.

L'acord entre l'Ajuntament i el Govern obrirà l'equipament principal dels Jocs, que va finançar la mateixa Generalitat i que no té previst obrir per a usos esportius fins a finals d'any després de l'entesa per a la cessió temporal al consistori. Finalment s'ha escollit el Palau perquè respon a moltes de les necessitats a l'hora d'acollir milers d'usuaris: espai ampli, facilitat d'accés i aparcament per a la ciutadania i el personal implicat.

La decisió s'ha cuinat sense pressa, ja que dimarts es va presentar l'estratègia de país i tan sols va quedar per definir quina serà la seu tarragonina. Una altra de les opcions barallades va ser el TecnoParc de Reus, però el Palau d'Esports presenta un avantatge respecte a qualsevol altra instal·lació, que no preveu cap altre ús per als pròxims sis mesos, temps estimat de l'operativa.

poblacio

Paral·lelament se seguirà vacunant als centres d'atenció primària i al punt intermedi del Pius de Valls. Com a novetat, Calafell, mentre que el CAP Tàrraco i Cambrils continuaran dins el programa en funció de les dosis rebudes i de si tècnicament acaba sent més viable o no focalitzar l'esforç al mateix Palau. Si es rep el subministrament necessari, 10.000 dosis a la setmana, de dilluns a divendres, com a mínim.

El Palau d'Esports va ser la seu de l'handbol dels Jocs Mediterranis i va costar més de 18 milions d'euros. La polèmica sobre la seva utilització futura segueix vigent, ja que des dels Jocs només s'ha obert en esdeveniments puntuals com els Campionats d'Espanya de tennis taula, el torneig amistós ACB i la jornada electoral del 14-F.

El punt massiu pretén també descongestionar els CAP perquè puguin atendre altres serveis "no Covid". Encara en fase d'estudi, es vol que l'usuari pugui escollir dia i hora de vacunació, i preveure també la resposta idònia davant la possible demanda de turistes catalans durant l'estiu.