Un 85% dels hotels de la demarcació no obrirà per Setmana Santa

El sector turístic es mostra esperançat per la recuperació progressiva de l’activitat de cara a Setmana Santa. Tot això, asseguren que serà dificultós perquè només podran rebre visitants de proximitat a causa de les restriccions perimetrals autonòmiques. No tindran, per tant, els visitants fidels de l’Aragó, Navarra i el País Basc.

Un dels altres factors que els perjudicarà és la decisió de no obrir la restauració durant la nit i el tancament de PortAventura, incomprensible, es queixen, tenint en compte que les pistes d'esquí sí que romandran obertes.

ol2

Es preveu que obrin només un 15% els hotels, tenint en compte que la majoria són establiments grans que necessiten molt personal. En canvi, als càmpings i els apartaments turístics la xifra serà més elevada, d’un 80% i 65% respectivament. Tot i això, alguns només obriran una part de les instal·lacions i d’altres tancaran després de les vacances a l’espera que arribin turistes de fora a partir del maig.

La incògnita ara és saber si els catalans preferiran passar les vacances a la Costa Daurada i a l’interior de la demarcació. S'espera, però, que l’ocupació arribi a un 50%.

El sector turístic demana que la ciutadania sigui responsable pel que fa a les mesures sanitàries per tal que a finals de maig i principis de juny es pugui començar una temporada turística normalitzada. Confien, també, que es mantingui el ritme de vacunacions i es faciliti el passaport sanitari perquè hi haig mobilitat i es puguin rebre turistes internacionals amb total seguretat.