La canalla castellera torna als locals

Algunes colles com la Jove de Tarragona han reobert les portes del seu local perquè els més petits de la colla tornin a dur a terme activitats en grup, encara allunyades de la pràctica castellera.

Dividits en sis grups de fins a sis nens i nenes i realitzant activitats tant a dins com a fora del local els dimarts i els divendres. Així ha organitzat la Jove de Tarragona el retorn de la seva canalla a la disciplina de la colla poc més d'un any després de l'últim assaig realitzat al local del Cós del Bou.

No es tracta en cap cas d'un assaig casteller, sinó que l'objectiu principal de l'activitat és tornar a crear cohesió de grup entre els més petits, a més d'avançar qüestions relacionades amb l'activitat física com l'equilibri. Tot per a tornar a reforçar el vincle de la canalla amb la colla.

Un retorn a l'activitat castellera que encara no té data ni disseny predefinit. En aquest sentit, fa unes setmanes s'anunciava una prova pilot coordinada per la URV i la Coordinadora de Colles que es podria realitzar amb les colles tarragonines. Des de la Jove es troben a l'expectativa de conèixer els detalls concrets de la prova per a decidir la seva posició.

LES COLLES DE VALLS, LES PROPERES

No només la Jove treballa amb el retorn de la canalla al local. A Valls, la Joves preveu començar a fer activitats similars aquesta mateixa setmana al local del carrer d'en Gassó. També a la capital de l'Alt Camp, la Colla Vella va començar a fer activitats al local amb els més petits el passat mes d'octubre, però les van haver de suspendre per l'empitjorament de la situació sanitària. Ara treballen per a reprendre-les després de Setmana Santa.