Una de cada cinc persones del Camp de Tarragona ha patit la Covid-19

PANTALLA UN ANY DE PANDÈMIA

Aquest cap de setmana s'ha complert un any des de l'inici oficial de la pandèmia amb la declaració de l'estat d'alarma i el confinament a partir del 14 de març del 2020. Des d'aleshores i fins avui, al Camp de Tarragona s'han contagiat de coronavirus 34.916 persones, confirmades per una prova PCR o un test d'antígens ràpid. Suposa gairebé un 6% de la població de casa nostra.

El govern espanyol sempre ha dit que les dades oficials de contagis s'haurien de multiplicar per tres per conèixer millor l'abast de la pandèmia. Això voldria dir que al Camp de Tarragona un 17% de la població hauria tingut la malaltia, són més de 104.000 persones.

Però si el coronavirus ha tingut encara un costat més fosc són les 1.065 morts confirmades per Salut a les nostres comarques. Representen un 0,17% de la població. I darrere la xifra, naturalment, hi ha persones i famílies que s'han vist colpejades per aquest virus.

La Covid ha afectat les persones més grans. També observant les dades oficials, veiem que un 80% de les víctimes mortals han estat majors de 70 anys.