El conflicte dels drets d'imatge castellers arriba al seu final

La tornada de la Colla Vella a la Junta Directiva de la Coordinadora de Colles Castelleres escenifica el final del conflicte pels drets d'imatge al món casteller. Segons ha pogut saber TAC12, totes les colles del món casteller han signat el nou acord proposat per a la gestió d'aquests drets, tot i que hi ha diferents durades dels acords segons la colla.

Després de sis anys d'estira-i-arronsa dins del món casteller, el conflicte pels drets d'imatge sembla haver arribat a la seva fi. I és que segons ha pogut saber TAC12, totes les colles del món casteller han signat la nova proposta d'acord en aquest tema, que regularà la cessió dels drets d'imatge per a les retransmissions televisives, deixant de banda la cessió d'aquests per a qualsevol altra activitat audiovisual o de promoció de les colles, que els continuaran gestionant de manera individual.

Un document que han signat colles que havien estat en desacord amb les anteriors propostes com la Colla Vella, amb una vigència de dos anys, mentre que d'altres en el mateix cas com els Castellers de Vilafranca només han signat per un any, sumant-se aquest cop sí la majoria del món casteller. Des dels rosats creuen que l'any d'aturada a les places ha beneficiat poder arribar a un acord amb més tranquil·litat.

LA VELLA TORNA A LA JUNTA DE LA COORDINADORA

Una Colla Vella que ha escenificat el retorn a la bona entesa amb la Coordinadora tornant a formar part de la Junta Directiva de l'entitat, escollida aquest dissabte. Els rosats hi tornen després de sis anys convulsos de no ser-hi. Creuen que és important que les colles punteres hi formin part per evitar futurs desacords.

La nova Junta l'encapçala com a president Pau Camprovín dels Castellers de Sants i també hi tenen representació altres colles del Camp de Tarragona com els Xiquets i la Jove de Tarragona i la Joves de Valls,