Ultimen una prova pilot per al retorn dels assajos castellers

Just un dia després que aquest dimecres es complís un any dels darrers assajos als locals de les colles castellers, el Departament de Cultura ha anunciat la intenció de començar una prova pilot per veure la possibilitat que aquests puguin tornar a ser una realitat.

L'estudi l'impulsarà el departament juntament amb la URV i la Coordinadora de Colles Castelleres i es durà a terme amb colles de l'àmbit casteller del Camp de Tarragona. La idea és que hi participin un mínim de 450 castellers i que s'allargui per un espai de no menys de sis setmanes.

La prova es realitzaria proposant a diversos grups un programa de treball predefinit, amb la utilització d'Equips de Protecció Individual, i fent passar a tots els participants diferents tipus de tests d'antígens.

L'objectiu final és conèixer el grau d’infecció dins de l'activitat castellera segons uns paràmetres determinats i comparar-lo amb el que es pot donar en un context de normalitat. També comprovar quins tests són els més adients per a la seva utilització a les colles.

Des dels impulsors de la iniciativa creuen que aquesta pot tenir un abast molt important, ja que seria la primera que podria incloure elements tan importants com grups d'edats diferents.

El desenvolupament i disseny definitiu de la prova pilot està ara a l'espera de l'aprovació definitiva per part del PROCICAT. També de conèixer de la mà de l'institut epidemiològic ISGlobal, que també col·laborarà en el projecte, l'abast que aquest podria tenir per a decidir quines colles hi formaran part, tot i que la intenció és que siguin diverses i presumiblement de diferents nivells i grandària.