S'aixeca el confinament comarcal per als grups bombolla

PANTALLA MESURES

A partir de dilluns s'aixeca el confinament comarcal sempre que el moviment es produeixi dins la mateixa bombolla de convivència. És la principal novetat de la nova flexibilització de les mesures que ha aprovat el PROCICAT i que s'allargaran fins al 28 de març.

A banda d'ampliar la mobilitat, també podrà obrir el comerç no essencial de menys de 800 metres quadrats el cap de setmana. També reobriran sales de jocs, bingos i casinos.

En l'àmbit de l'esport es podran reprendre totes les competicions federades i es permetrà l'assistència de públic amb seient preassignat, amb un aforament de fins al 50% a l'aire lliure i del 30% en espais tancats. Aquesta norma no serà vigent per a les competicions de bàsquet o futbol estatals i internacionals.

Pel que fa a la cultura es permetrà la realització de més actes com per exemple actes de cultura popular estàtics i amb seient o esdeveniments i entregues de premis.

El Govern també ha anunciat que durant Setmana Santa quedaran prohibides les reunions en l'àmbit privat i només estaran permeses a l'aire lliure amb un màxim de quatre persones. I es mantindrà el tancament perimetral de les comunitats autònomes, tal com ahir va acordar el Consell Interterritorial de Salut.

Tot i aquesta flexibilització des de la Generalitat recorden que cal seguir extremant les mesures. Diuen que l'actual situació és la millor des de l'estiu i que l'actual baixada lenta, però constant és un bon escenari. Creuen que encara queden entre cinc i set setmanes clau per contenir la pandèmia.