Acord per multiplicar per sis el tràfic ferroviari del Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha presentat aquest matí l'acord per multiplicar per sis el tràfic de mercaderies a través del servei ferroviari. Serà de cara al 2023 i amb la inversió de Combi Terminal Catalunya per millorar i començar a operar a la terminal intermodal de la Boella del Port. Aquesta aposta passa per la connexió amb Europa aprofitant el tercer fil i el Corredor del Mediterrani. 

La terminal intermodal de la Boella al Port de Tarragona passarà d'operar, actualment, 20.000 vagons a l'any a 120.000 de cara al 2023. El fort creixement serà possible gràcies a l'acord de l'autoritat portuària amb Combi Terminal Catalunya que hi invertirà més de 20 milions d'euros per millorar i operar a les instal·lacions del Port.

CTC començarà a operar a finals del 2023

web terminal

La terminal de la Boella ja està en funcionament amb quatre línies d'estàndard ibèric i europeu i llesta per operar amb trens de 750 metres i amb possibilitat encara per duplicar la seva capacitat. Aquestes instal·lacions i la seva situació estratègica al Port ha fet decidir a la companyia CTC invertir en la millora a la Boella, enlloc d'instal·lar una nova terminal al complex de BASF a La Canonja.

La inversió serà efectiva de cara a finals del 2023 quan CTC ja preveu operar la terminal intermodal, coincidint amb el que hauria de ser també l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani que es preveu finalitzar a finals del 2022 i posar-se en marxa l'any següent. 

La connexió europea és un dels puntals de l'aposta i és que d'aquest punt en sortiran cinc trens diaris amb destinació a Europa i tres més a la Península Ibèrica. La companyia ja té tancada una línia amb Alemanya i Bèlgica i també mira cap als Països Baixos, Regne Unit i Itàlia. L'impuls en aquesta terminal de la Boella també ha de convergir amb la ZAL i amb el port sec que s'està desenvolupant a Guadalajara amb el qual Tarragona disposarà d'un centre d'operacions al centre de l'Estat. A finals d'abril començaran les obres d'aquesta altra terminal.