Les connexions elèctriques fraudulentes augmenten un 22% en 5 anys

Durant el 2020 Endesa va detectar a la demarcació de Tarragona prop de 2.900 casos de connexions irregulars a la xarxa elèctrica, el que suposa un increment del 22% respecte a les dades de l'any 2015. D'aquesta manera al llarg de l'any passat l'energia defraudada a les comarques de Tarragona va superar els 70 milions de kilowatts hora l'any, el que equival al consum mensual de més de 26.000 llars.

El motiu d'aquest increment es deu en gran part a la millora dels sistemes de detecció d'aquestes connexions irregulars, gràcies a la utilització de noves tecnologies i la multiplicació en els darrers temps dels mitjans per a combatre el frau.

Des de fa setmanes Endesa i la Generalitat treballen un pla conjunt amb diferents actuacions que permeten identificar connexions fraudulentes a la xarxa, incloent-hi grans consums com els que provoquen, per exemple, les plantacions de marihuana "indoor". També recorden des de la companyia els canals confidencials per a la denúncia ciutadana de possibles fraus, 21.000 l'any passat a tot Catalunya, i que van deriva en 3.300 connexions irregulars detectades.