La crisi de l'hostaleria deixa gairebé mig miler d'aturats més

La tercera onada ha fet augmentar l'atur amb gairebé mig miler de persones més sense feina. Una destrucció de llocs de treball generada especialment per les restriccions i l'aturada de l'hostaleria. En aquest sentit, el sector serveis és el que més es ressent de la crisi i fa créixer el total d'aturats a la demarcació fins a les 63.000 persones. 

ATUR FEBRER 2021 TOTAL

La comparativa interanual és impactant amb gairebé un 30% més d'atur respecte al febrer del 2020: això suposa que l'atur ha augmentat en 23.300 persones per culpa de la pandèmia. L'estiu hauria de venir acompanyat d'un escenari de recuperació del mercat de treball, si l'activitat turística aconsegueix reviure.

Pel que fa a les dades de l'atur al febrer, també augmenen, en menor mesura, en el sector de l'agricultura mentre que la indústria i la construcció milloren l'estadística del gener, això sí, de manera molt suau.

autr okok

La tendència a Catalunya és molt similar a la de Tarragona i amb una pujada mensual de poc més de vuit dècimes per mantenir la desocupació molt per sobre del mig milió de persones. A Espanya, l'atur traspassa el llindar dels quatre milions amb un increment d'un 1% respecte al gener.