Querella per desobediència contra Campdepadròs i la Mesa del Parlament

El diputat tarragoní, Eusebi Campdepadrós, es troba entre els membres de la Mesa del Parlament de la darrera legislatura contra els qui la Fiscalia de Catalunya ha anunciat una querella per desobediència.

A més de Campdepadròs, també es demana que SE citi com a investigats el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident primer, Josep Costa, i l'altra secretària de la Mesa, Adriana Delgado. Tots ells són els representants de Junts per Catalunya i ERC a l'òrgan de govern parlamentari.

La Fiscalia els acusa d'haver admès a tràmit ara fa gairebé un any i mig la resolució de resposta a la sentència de l'1-O que, entre altres, reiterava el compromís del Parlament amb l'autodeterminació de Catalunya. Creu que ho van dur a terme suposadament fent cas omís dels mandats del Tribunal Constitucional. El diputat tarragoní ha carregat contra el govern central per la instrumentalització de la Fiscalia que diu ha fet en aquest i altres casos i creu que la nova querella és un avís per a la nova Mesa que s'ha de constituir els propers dies.