Incasòl preveu una planta fotovoltaica de 170 hectàrees al Pla de Santa Maria

Un espai de 170 hectàrees per a la construcció d'un parc fotovoltaic al Pla de Santa Maria. Es tracta de la finca la Garriga Gran i de la convocatòria per al lloguer del sòl no urbanitzable. Mai abans l'INCASÒL ha treballat terrenys pròxims a sectors industrials per lligar la generació fotovoltaica amb el consum de les activitats econòmiques que s'hi desenvolupin.

Així, l'Institut Català del Sòl comercialitzarà en règim de lloguer una extensió equiparable a gairebé 170 camps de futbol amb la voluntat que el parc respecti el territori, la seva diversitat i el seu patrimoni. Els alcaldes de la comarca preveuen debatre en el pròxim ple el seu posicionament sobre l'arribada de noves plantes fotovoltaiques.

pla santa maria foto

No és pas l'única aposta per l'energia solar a l'Alt Camp on tan sols al Pla de Santa Maria se'n preveuen set. Una línia que dona continuïtat a la Conca de Barberà, on s'instal·laran nou més, fet que ha provocat la presentació d'al·legacions per part d'ajuntaments com els de Montblanc i l'Espluga.

Alhora, també reclamen que les línies d'evacuació d'aquests parcs solars es soterrin per minimitzar l'impacte. Pel que fa a la promoció d'Incasol, hi poden concursar, fins al 5 de març. aquelles empreses que compleixin els requisits de capacitat que estableix la normativa del sector elèctric i la durada del lloguer serà de 35 anys amb un període de carència de 13 mesos i una fiança de 2.000 euros.