Nou de cada deu castellers tornaran a la colla

El 90 % dels castellers que formen les colles barcelonines té previst tornar a l'activitat tant bon punt això sigui possible des del punt de vista sanitari. És una de les principals respostes que posa damunt la taula l'enquesta engegada pel Centre de Prospecció i Anàlisi dels Castells, i que s'emmarca en el seu Observatori de l'Afectació de la COVID a les colles barcelonines. Un estudi en que hi han participat gairebé un miler de castellers.

I és que una de les principals preocupacions del món casteller un cop aquest pugui reprendre l'activitat és saber com l'aturada forçada per la pandèmia haurà afectat a la implicació dels seus membres. Així, entre els que diuen que tornaran a la colla, tres de cada quatre manifesten que ho faran amb un compromís igual o superior al que tenien fins ara.

Des dels responsables de l'estudi valoren positivament aquesta dada, ja que destaquen que és molt uniforme en les vuit colles barcelonines, siguin de Gamma Extra o facin castells de sis i set pisos, el que pot fer extrapolable els resultats a la resta del món casteller. També destaquen però que els enquestats no volen precipitar el retorn fins que aquest tingui el màxim de garanties de seguretat.

POCA ESPERANÇA EL 2021

En aquest sentit, entre els enquestats també destaquen les poques opcions que el retorn a l'activitat pugui produir-se aquest 2021, ja que només l'11 per cent dels enquestats ho creuen. 3 de cada quatre també creuen que l'aturada perjudicarà molt a la seva colla en l'àmbit casteller.