La COVID-19 duplica el nombre d'excuses per evitar les meses electorals

Una de cada quatre persones convocades per formar part d'una mesa electoral ha presentat excuses per evitar ser-hi i això ja fa témer dificultats a l'hora de constituir les meses el 14 de febrer. Al conjunt de la demarcació de Tarragona, conformada per 5 juntes de zona, fins aquest dijous s'han rebut més de 2.300 peticions de persones citades. Tenint en compte que al Camp de Tarragona es constituiran 1.026 meses, significa que, de mitjana, com a mínim dos membres de cada mesa s'han excusat.

En el cas concret de Tarragona se n'han sumat més de 700. 666 confirmades dijous, a les quals aquest divendres se n'han afegit una cinquantena. Segons ha pogut saber TAC12 , aquesta xifra total d'al·legacions és, com a mínim, el doble que en anteriors comicis.

meses 5 febrer

En el cas de l'àrea de Valls són gairebé 200 les persones citades les que s'han excusat. Mentre que, en el cas de la JEZ del Vendrell, que engloba poblacions com Torredembarra i Altafulla són 336 al·legacions per evitar estar en una mesa.

I és un percentatge força més alt que en altres eleccions perquè la majoria d'al·legacions són per motius sanitaris relacionats amb la Covid-19. I és que ser persona de risc o cuidar persones dependents han estat alguns dels motius més freqüents que han rebut les juntes electorals. Davant dels previsibles problemes per constituir les meses, una via de sortida podria ser citar més persones o, una altra opció, seria buscar voluntaris.