Repsol produeix el primer lot de biocombustible per avions a Tarragona

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona ha completat la primera experiència de fabricació de biocombustible per a avions elaborat a partir de biomassa. Aquest producte està inclòs en la llista de combustibles sostenibles i permet reduir les emissions de CO2.

Repsol ha produït a Tarragona el primer lot de biocombustible per aviació. Han estat 10.000 tones de combustible fabricat a partir de biomassa. Segons la companyia, amb aquesta quantitat es poden fer 145 vols Barcelona-Los Angeles i permet reduir la petjada de carboni, tant pel que fa al procés productiu com en el consum.

Aquest combustible està inclòs en la llista de sostenibles i compta amb un contingut bio inferior al 5% per complir amb els requisits de qualitat establerts. La petjada en el mediambient es minimitza per dos costats. En la producció, s'utilitza menys producte fòssil perquè part del petroli es substitueix per matèria d'origen vegetal. A posteriori, l'ús en l'aviació permet evitar 630 tones de C02 a l'atmosfera, o el que és el mateix, estalviar la petjada de 55 vols de Madrid a Barcelona.

Repsol espera donar-li continuïtat amb la perspectiva que segueixi una tendència a l'alça al sector de l'aviació. Aquesta prova a Tarragona se suma a les que la companyia ha efectuat en altres instal·lacions de l'Estat. L'empresa també desenvoluparà alternatives per obtenir combustible per avions a partir de residus.