Salut no veu clar celebrar les eleccions

El secretari de Salut Pública ha reconegut que no es donen les condicions des del punt de vista epidemiològic per fer les eleccions al Parlament, però que la decisió no depèn del departament de Salut. Ho ha dit en la compareixença que ha fet per explicar com va la vacunació. Aquesta setmana s'acabarà de subministrar a les residències, però encara no se sap quan es començarà a vacunar el següent grup de població com és la gent gran, aquells que tenen malalties cròniques o treballadors essencials.

Més a prop d’ajornar les eleccions de Catalunya. Des de Salut no veuen clar que es pugui garantir el dret a vot als comicis d’aquest 14 de febrer. Posen en dubte que es puguin celebrar tenint en compte l’estat d’epidèmia en què ens trobem, el gran nombre d’infectats i ingressats als hospitals. Tot i això de moment no s’ha registrat un descontrol pel que fa al nombre de contagis de coronavirus que s’esperava després de les vacances de Nadal.

ddr vacunacio salut

La campanya de vacunes  va a bon ritme i aquesta mateixa setmana acaba la vacunació de les residències de gent gran i discapacitats. Dilluns es començarà a administrar la segona dosis. Remarquen que la vacunació als professionals sanitaris d’hospitals i atenció primària  que s’ha iniciat aquesta setmana ha tingut una gran demanda.

Paral·lelament, aquesta tarda,  quatre hospitals de Catalunya rebran la nova vacuna de Moderna. En aquest cas, la segona dosis s’haurà d’administrar al cap de 28 dies. La segona etapa, però, de vacunació adreçada a gent gran de més de 70 anys, malalties cròniques i treballadors i treballadores essencials encara no se sap quan podrà començar. Dependrà, diuen, del tipus i dosis de vacuna que arribi.