La construcció salva l'any

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona no fa un balanç molt negatiu del 2020. Malgrat que durant el temps de confinament domiciliari l'activitat va caure en picat, els darrers mesos de l'any van ajudar a remuntar les xifres. En l'informe anual del COAATT s'ha detectat un lleuger augment de l'obra nova al Camp de Tarragona.

Mentre que el 2019 es van executar 250 projectes, l'any passat en van ser 263. Ara bé, la xifra d'habitatges que inclouen aquestes obres s'ha reduït en un 48%, passant de més de 1.200 habitatges a poc més de 660. En aquest sentit, també s'ha reduït la inversió de capital. Concretament, baixa un 39%. Malgrat això, els 88 milions d'euros invertits durant l'any passat són una quantitat molt semblant a la del 2018 i, per tant, segons el COAATT, la desacceleració no és tan negativa.

Un altre àmbit que aguanta bé els efectes de la pandèmia és el de les rehabilitacions, on les pèrdues es xifren en un 5%. A la ciutat de Tarragona es van registrar 217 obres de rehabilitació el passat 2020, 21 menys que l'any anterior. A Valls en van ser 17 respecte a les 15 del 2019 i a Salou les rehabilitacions van passar de 53 a 46.

DDR Obres

Les perspectives del COAATT respecte al nou any són força positives, ja que, segons el Col·legi, existeixen diferents projectes que si s'efectuen ajudaran a sostenir el sector. Ara bé, tot dependrà de l'evolució de les dades i les consegüents mesures restrictives que puguin afectar a l'execució de noves obres.