Mobilitat comarcal i noves restriccions a l’hostaleria

El pas enrere en la desescalada serà a partir de dilluns amb algunes variacions respecte a les restriccions actuals. Les ha anunciat el govern a primera hora d'aquest divendres. Les qualifiquen de mesures quirúrgiques, per aturar el que ja és una situació crítica i determinant per l'inici de la tercera onada.

Els canvis afecten sobretot els bars i restaurants que veuran a partir de la setmana vinent més limitada la seva activitat. Només podran servir esmorzars i dinars entre les 7.30h  i les 9.30h  i de les 13.00h  a 15.30h. Això sí els establiments que fan menjar per emportar podran obrir de 19h a 22h i es podrà repartir la comanda a domicili fins a les 23h.

Aquests espais podran tenir obertes les terrasses i els interiors ho podran fer amb un 30% de l’aforament. Les taules hauran de ser de quatre persones ampliades a sis si és bombolla de convivència. Tot i això, els bars i restaurants que estiguin ubicats en un centre comercial hauran de restar tancats. El mateix que els gimnasos. En tot cas, la resta de comerços que es trobin als centres comercials podran seguir oberts.

Les restriccions de les activitats esportives es mantindran com fins ara. L’excepció és que les activitats que no es puguin fer amb mascareta ara només es podran fer a l’aire lliure.

Pel que fa a les restriccions socials queden limitades a 6 persones com a màxim, excepte el 24 a la nit, el dia de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, l'1 de gener i el dia de Reis que es podran ampliar a 10 persones com a màxim de dues bombolles de convivència. La mobilitat quedarà restringida a la comarca durant tota la setmana i fins a l'11 de gener a excepció de les visites familiars, segones residències o a una destinació fixa com ara per anar a un hotel.

ddr restriccions

I què passa amb les activitats culturals? Es mantindran les condicions actuals en què l’aforament ha de ser del 50% i amb un màxim de 1.000 persones. La Generalitat recomana als centres de culte que no es sobrepassin les 1.000 persones però en aquest cas amb un aforament del 30%.