×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

La PIMEC veu un futur complicat si no arriben ajuts generosos

La petita i mitjana empresa demana flexibilitzar i ampliar algunes de les mesures aplicades per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia. En el seu balanç anual adverteix de la situació precària de la petita i mitjana empresa i justifica la necessitat d’aplicar ajudes i ajustar polítiques fiscals per evitar la pèrdua de teixit empresarial.

La PIMEC proposa un paquet de mesures per estimular l'economia i ajudar les petites i mitjanes empreses en un any complicat per la irrupció de la Covid-19 i la crisi que se n’ha derivat. Assegura que és necessari abaixar el cost de l’energia, el més alt d'Europa, ajustar les polítiques de l’oferta i la demanda i la concepció d’una fiscalitat específica per a pimes. S’adverteix des de la patronal que aquest no seria un any bo per apujar impostos i reclama facilitats per allargar els terminis dels ERTO i també dels crèdits ICO.

La PIMEC també ha reclamat la creació d’un fons per donar resposta a les necessitats derivades de la Covid per a la petita i mitjana empresa. També ha advertit que si els paquets d’ajudes provinents de les administracions no són generoses, l’any que ve podem assistir a una gran mortaldat d’aquesta tipologia d’empreses, especialment en el sector de la restauració i hostaleria, un dels més afectats per les restriccions sanitàries.

De fet, l’enquesta realitzada per la PIMEC entre els seus associats fixa en gairebé un 10% el volum d’empreses que actualment no tenen activitat, quatre punts més que al mes de setembre. Dos de cada tres empreses tenen com a principal problema la davallada de demanda, i una de cada tres fixen el pagament d’impostos com a problemàtic.

De cara al futur, el 19% de les empreses contempla un risc de tancament i un 70% preveu problemes financers l’any que ve. 2 de cada 3 PIME asseguren que no podrien aguantar una tercera onada de la pandèmia.