×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

El preu de l’ametlla cau un 85% respecte a l'any passat

Actualment el preu de l’ametlla comuna, que representa més del 65% de la producció a tot l’Estat, és de 2,80 euros el quilo de gra. Això representa una davallada del preu del 85% respecte a la campanya passada, unes xifres que, segons Unió de Pagesos, no són rendibles.

Per al sindicat, el tancament del mercat i dels establiments de restauració i l'acumulació d'excedents arran de la pandèmia és la principal causa de la baixada. La bona collita d’ametlles als Estats Units, principal productor, i l’especulació també són un dels factors de l'enfonsament de preus.

ametlla 11 desembre

Davant d’aquesta situació i del perill de despoblació en les zones on es conreen plantacions de secà, el sindicat reclama al Govern i les administracions la recuperació de l’ajuda a la fruita seca i un pla de reconversió.

Tot i això, asseguren que el consum d’ametlla és molt bo i que se segueix mantenint sobretot el consum de productes en format “snack” d’aquesta fruita seca. Pel que fa a la producció d’ametlla tradicional al Camp de Tarragona només ha disminuït al voltant del 20%. Des d’Unió de Pagesos, però, demanen que es comprin productes de proximitat per ajudar al sector agrícola.