La Diputació premia la resistència del sector turístic

Els premis de Turisme de la Diputació de Tarragona s'han reconvertit enguany per a guardonar iniciatives del sector sorgides de la crisi provocada per la pandèmia. Entre els premiats, l'Associació Respira Montblanc i la cooperativa de l'Alt Camp Camins km 0.

La 29a edició dels premis Jordi Cartanyà de Turisme promoguts per la Diputació de Tarragona ha volgut posar l'accent enguany en la resiliència del sector turístic davant de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19.

En aquest marc s'han premiat sis iniciatives, tres del Camp de Tarragona i tres de es Terres de l'Ebre en categories com sostenibilitat, innovació tecnològica i experiències turístiques. En matèria de sostenibilitat el premi l'ha rebut la campanya Respira Montblanc. En aquesta,  sector públic i  privat s'uneixen per engegar una iniciativa, que valora els espais naturals de la vila, més enllà del seu patrimoni arquitectònic. 

En l'àmbit de noves eines tecnològiques, el guardó ha estat per la cooperativa Camins km 0, que proposa diversos itineraris per l'Alt Camp en col·laboració amb productors del territori.

SUPORT INSTITUCIONAL

Des de la Diputació de Tarragona han desatacat la capacitat d'innovació de les empreses de la demarcació i han fet una crida al treball conjunt públicoprivat per a superar el pitjor any de la història del sector a casa nostra.

També han estat premiades empreses com la reusenca NeoTravel i les ebrenques Navegacions Tortosa i l'Estació Nàutica de la Ràpita. També la iniciativa enoturística ebrenca Tast Clandestí .