×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

Un 11% de la població del Camp de Tarragona hauria patit ja la COVID-19

El 13 de març quan es decretava el confinament total, el Camp de Tarragona sumava aquella jornada només un nou cas positiu de coronavirus confirmat per una PCR. Gairebé nou mesos després, la Regió Sanitària de casa nostra ja ha superat els 20.000 positius confirmats. Una xifra que, segons el govern espanyol, s’hauria de multiplicar per tres per saber aproximadament quanta gent s’ha infectat de coronavirus, per tant, més de 60.000 persones. Això significa que un 11% de la població del Camp de Tarragona s’ha infectat de la COVID-19.

L’evolució dels positius ha estat desigual al llarg de la pandèmia. El principal motiu és perquè fins al mes de maig Salut no va començar a fer testos massius entre la població, un fet que permet detectar més malalts.

Amb l’inici de la desescalada l’11 de maig hi va haver 5 positius i el 21 de juny amb l’anomenada 'nova normalitat' cap cas de coronavirus. Des de les hores la xifra ha anat augmentant fins a arribar el 16 d’octubre quan es tornen a prendre mesures per frenar la pandèmia, un escenari que s’hi arriba amb gairebé 300 positius diaris i que augmenten fins als 550, pic de la segona onada.

La flexibilització de les mesures el 23 de novembre s’inicia amb una xifra ja més baixa, 95 casos diaris, però encara molt lluny dels 5 que hi havia el dia que es va iniciar la desescalada l’11 de maig. La gran pregunta és, com evolucionarà a partir d’ara? En els pròxims dies obtindrem algunes respostes.